Eugeni Prieto

A manera de currículum

Neixo a Tortosa l’any 1950. Actualment visc a Jafre (Empordà).

Fa més de 30 anys que coordino i organitzo exposicions artístiques.

De formació autodidàctica, començo fent fotografia de carrer als anys 70. Sempre m’hi ha interessat el retrat i el nu (que no deixa de ser una prolongació d’aquell).

Començo a exposar públicament a partir de l’any 2015.

2015

Setembre. Exposo públicament, per primer cop, un conjunt de retrats d'artistes al Museu de la Mediterrània amb el títol de “A-10”, amb el qual poso fi a la meva col·laboració amb aquest Museu.

Desembre. Participació en l’exposició fotogràfica “Paisatge i racons de l’Albera” amb dues obres.

2016

Gener. Inauguro exposició de retrats d'artistes al Palau Solterra (Fundació Vila Casas) de Torroella de Montgrí. “Punt de vista”.

Juliol. Exposició a La Sala de Torroella de Montgrí d’un conjunt d’autoretrats en la presentació pública de BUIT (grumolls de cultura contemporània), del que formo part.

Setembre. Exposició de retrats d’artistes a la casa de cultura Les Bernardes de Salt. “Empremtes”

Desembre. “Reversible”. Presentació de les imatges que formen part del llibre amb poesia de la Rosa Pou, del mateix títol, a la llibreria Vitel.la de L’Escala.

2017

Presentacions del llibre a l’Espai Tònic de La Bisbal, a La Sala de Torroella de Montgrí i a la llibreria 22 de Girona. Participació a la II Fira de Fotografía, a Torroella de Montgrí (abril).

2018

Març. Presentació del llibre i exposició de fotografies a Pèrgam llibres, Barcelona.

Abril. Exposició i presentació del llibre a Mediterrània, Espai Forum de Palafrugell.

2019

Gener. Exposició col.lectiva, a La Mercè de Girona, dintre de la 12 edició del festival d’art independent Pepe Sales. Abril. “Geografia i paisatge” a la Galeria fotogràfica Tres-e-u de Vic. Juny. Inund’ART a Girona. Fundació Fita. Casa de Cultura Setembre. Col.lectiva “Músics & Música” Galeria Tres-e-u de Vic.

2020

Al maig publico el llibre de retrats, autoeditat en col.laboració amb Duaita Prats, “79 ànimes d’artista en l’univers gironí” ; el presentarem publicament a la Casa de Cultura de Girona el juliol, mes en que també participo en la col.lectiva “23 espines” que s’exposa a la Fundació Valvi, de Girona.

Setembre. Participació en la col.lectiva “Fotoconfinades” a la galeria 3e1 de Vic.

Obres en col.leccions particulars i en la Fundació Vila-Casas.

© 2022 Eugeni Prieto & Pau Guerrero